Barnvakt

Jag har varit barnvakt åt två härliga tjejer i omgångar, ibland båda, ibland bara en av dem. Ibland har dottern varit hemma, ibland hade jag redan ordnat barnvakt åt henne då jag planerat arbeta administrativt mellan kunder.

Som ni förstår så vart det lite akut läge och då ställer man upp på sina vänner, för andra saker kan vänta. Vänskap är viktigare ?

Det var härligt att bli påmind om bäbis åldern ? och så underbart att se hur omtänksam och duktig min skrutta var med en bäbis. Hon skulle ha blivit en bra stora syster om livet hade gått den vägen ?

Men lite jobbigt att se hur min skruttas tal var likt lill tjejens som vi passade (inte bäbisens, utan lite äldre). Har tänkt på det väldigt mycket senaste tiden då jag hållt på med ansökan om omsorgsbidrag.

Jag väljer ju oftast att fokusera på de positiva sakerna som hur duktig min skrutta blivit på att dela med sig. Läsa av andras humör och ge dem utrymme. Då blir det att även om vi jobbar på hennes svaghet så tänker jag inte på dem hela tiden, jag håller inte på att jämföra henne med andra helt enkelt. Nu vart jag ju tvungen.

Nåja nu är det dags att byta fokus på det positiva igen, jag har ju en så härlig liten dotter ?

Och hon verkar kunna växa upp till en bra vän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt

Address: Hästskovägen 9, 812 51 Åshammar
Email: mervi.ruuskanen@chillaner.se
Tel: 070-516 78 06

Öppettider

Endast tidsbokning