December månad

December månad

Bild av Willi Heidelbach från Pixabay 

I vår familj är december en berg och dalbana månad. Vi har födelsedag, jul och nyår som alla är roliga positiva och bra dagar. Sen har vi dagen min make gick bort, stå ensam i ett föräldrahav på Lucia, sörja den splittrade familjen och känna den stora saknaden efter alla som inte är med oss som förr.

Men jag visste det innan jag gick in i december månad och jag satte igång projektet att försöka få en ganska stressfri december månad genom det hela.

Bild av athree23 från Pixabay 

Dottern ville ha jul redan i november, så släppte regeln om att julpyntet inte ska upp för tidigt, istället dekorera vi hela december. Lite i taget mer och mer. Vi fick till och med upp julgranen flera dagar före jul och julklapparna fick ligga framme för att skapa julstämning.

Jag bad min mamma att baka ALLT inför dotterns födelsedag och radera tanken på barnkalas helt och hållet, för ärligt talat det kan vi ta när det är varmt ute istället. Jag bjöd in alla min dotter ville, samt vänner och hennes släkt. De flesta kunde komma så det vart ett stort kalas ändå och då var jag tacksam över att jag inte skulle ordna barnkalas på det mitt i december.

Bild av Lena Nilsson från Pixabay

På julafton bröt jag gamla traditioner och påbörjade nya. Och vi hade en avslappnad julafton där Aurora hann leka med sina leksaker samt se Kalles jul (första gången hon haft ork och ro att titta hela). Och någon vecka innan julafton fick vi veta att hennes syskon skulle få komma och fira en del av julafton med oss.
Så jag var tvungen ut och köra bil ändå, men det gjorde jag gärna för syskonens skull.
Till och med tomten hittade till oss för första gången i Skruttans liv. Och hon vågade säga ”God Jul” till tomten efter att hon fått en julklapp (fast jag vet inte om tomten hörde det)

Våran tomte som letar efter paket i säcken.

Nyår så var jag in till Lidl och köpte lite nyårspynt, spendera 30 min på att pynta. Några vänner kom förbi och vi firade med pizza, bubbel och chokladbollar. Så enkelt men ändå med nyårskänsla.

Senare på kvällen spådde jag och dottern in nya året med tenn. Tände några tomtebloss och både hon och jag sov gott innan 22.00
För första gången som jag kan minnas så sov jag vid tolvslaget, vaknade dock av raketerna strax efter.

Har ni provat detta? Smält tenn, häll i hink med kallt vatten. Detta blir resultatet. Sen får man tolka med hjälp av sin egen fantasi.

Så jag är så glad över de insikter jag gjort under det gångna året, gällande min UMS, min sorgebearbetning och min dotter.
Det gjorde att jag tacklade december på ett helt annat sätt än tidigare år. Nämligen med ChillaNer tankesättet.
Varför stressa upp sig, ta det lugnt, och gör det enkelt med kärlek istället för extra allt med stress och utmattning.

Nästa inlägg kommer i slutet av januari början av februari
kommentera gärna om ni vill ha ett om ett speciellt ämne 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt

Address: Hästskovägen 9, 812 51 Åshammar
Email: mervi.ruuskanen@chillaner.se
Tel: 070-516 78 06

Öppettider

Endast tidsbokning